Domov > Správy > Správy z priemyslu

Stačí 100W solárny panel na kempovanie?

2023-11-09

Niekoľko hľadísk, ako sú vaše potreby spotreby energie, umiestnenie vášho kempingu a zamýšľané použitie solárneho panelu, určí, či100W solárny panelna kempovanie postačuje.


Všeobecne povedané, 100-wattový solárny panel je dostatočný na nabíjanie malých elektronických zariadení, ako sú tablety, smartfóny a fotoaparáty, ako aj na napájanie malých kempingových zariadení. Dajú sa ním napájať aj malé ventilátory a LED svetlá. Napriek tomu to nemusí stačiť na prevádzku energeticky náročných predmetov, ako sú klimatizácie, ohrievače a chladničky.


Ak na zamýšľané kempingové miesto dopadá dostatok slnečného svetla a nechcete používať energeticky náročné pomôcky, a100W solárny panelby malo byť viac než dosť pre vaše požiadavky. Možno však budete chcieť popremýšľať o získaní väčšieho solárneho panelu alebo solárneho generátora, ktorý by vyhovoval vašim požiadavkám, ak máte v úmysle kempovať v oblasti s malým množstvom slnečného svetla alebo ak máte v úmysle používať predmety, ktoré spotrebujú veľa energie.


Je dôležité vziať do úvahy kapacitu batérie vášho solárneho panela a kapacitu skladovania energie. To ovplyvní, ako dlho môžete používať spotrebiče a pomôcky, kým bude potrebné dobiť batériu.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept